En webbplats som är välorganiserad och som följer en god struktur på ett snyggt och professionellt sätt bör betraktas som en bra webbplats. Detsamma gäller om den är tillgänglig, användarvänlig och lättnavigerad. Med andra ord kan vi säga att en bra webbplats består av användbart och relevant innehåll men som dessutom ger besökaren en god upplevelse.

Här kommer 10 enkla saker att tänka på när du skapar en bra webbplats:

Domännamn
Människor kommer att hitta dig med ditt domännamn och därför behöver det vara enkelt att komma ihåg. Om du väljer ett för långt eller komplicerat namn kommer färre att komma ihåg det, därmed färre besökare.

Hosting
Webbplatsen är hostad på en dator som kallas för server. Ha i åtanke att hostingleverantörer är populära och att ditt val av leverantör antingen kan göra ditt liv väldigt mycket lättare eller väldigt mycket svårare.

SSL
SSL (Secure Socket Layer) är en standard säkerhetsteknologi som används för att skapa en krypterad länk mellan webbservrar och webbläsare. SSL är den absolut viktigaste funktionen som en webbplats kan ha, för en webbplats med HTTPS är mer betrodd och kan skydda viktig information.

Funktionalitet
En bra webbplats måste ha god funktionalitet. Det är viktigt att se på din webbplats från ett användarperspektiv. Till exempel, hur väl fungerar kontaktformuläret, enkäten eller återkopplingen från kund?

Relevant innehåll
Din webbplats är en del av grunden i din digitala marknadsföringsstrategi. Innehållet på din webbplats behöver vara relevant och besökaren borde få svar på sina frågor. Utan relevant innehåll blir det en utmaning för företag att fånga uppmärksamheten hos besökare som gör att de blir betalande kunder.

Stilren design
En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när man utvecklar en webbplats är att skapa en stilren och tilltalande design. En design av kvalitet är attraktiv, lättläst och hjälper besökaren att navigera. Framför allt bidrar det till att lyfta fram värdet i ditt varumärke och innehåll i jämförelse med distraherande grafik och långa stycken av texten. Ofta associerar besökaren webbplatsens design med kvaliteten hos företaget eller dess produkter. Därför är det viktigt att använda en design som ger besökaren en positiv upplevelse och som får denne att vilja återkomma som kund.

Responsivitet
Statistik visar att antalet som använder mobila enheter för att söka online har ökat anmärkningsvärt de senaste två åren. Ungefär 95 procent av alla som använder mobila enheter vill använda dem för att söka online efter lokala produkter eller tjänster. För att kunna nå ut till den här gruppen krävs det att du gör din webbplats tillgänglig från vilken enhet det än må vara. Ett större företag kanske skapar en separat, mobilvänlig sida men oavsett är det alltid bra att skapa en webbplats med en responsiv design som kan anpassas till alla enheter.

Prestanda och hastighet
Om webbplatsens prestanda är bra och den laddar snabbt, kommer besökaren att vara nöjd. En webbplats kan ha relevant innehåll och snygg design men om den inte har bra prestanda kommer besökaren inte att stanna länge till.

Kompatibilitet för webbläsare
Du vet aldrig vilken webbläsare din besökare kommer att använda. Om en person inte kan besöka din webbplats från den webbläsare som föredras, förlorar du inte bara en potentiell kund men kan också ha en negativ påverkan på din webbplats. Se till att den fungerar bra för alla webbläsare.

Sitemap
En sitemap (XML) gör det möjligt för sökmotorer att sätta samman, spindla och indexera alla dina sidor på din webbplats.

Nu har du några grundläggande saker att tänka på när du skapar din webbplats. Lycka till och kör hårt!

Dela gärna detta blogginlägg på sociala medier 😃